15 maart & 22 maart Jeugdmuziekdagen @SterkselCity

Flyer JeugdmuziekdagIn het jubileumjaar van Muziekvereniging ‘De Heerlijkheid’ uit Sterksel worden ook de jeugdige talenten in het zonnetje gezet. Naast het 70-jarig bestaan van de fanfare en het 60-jarig bestaan van de slagwerkgroep, bestaat namelijk ook de jeugdfanfare 20 jaar! Om dit te vieren wordt op zondag 15 maart een Jeugdmuziekdag @SterkselCity georganiseerd in Dorpshuis Valentijn voor fanfares en harmonieën uit de regio en op zondag 22 maart een Jeugdslagwerkdag. Op beide dagen worden alle korpsen beoordeeld door een professionele jury een jeugdjury.

 

Sfeer foto Jeugdmuziekdag @SterkselCity_1Vanwege de grote deelname van de vele jeugdige talenten is de dag opgesplist in twee dagdelen. Het ochtendprogramma van de Jeugdmuziekdag @SterkselCity op 15 maart start om 9h30 en de deelnemende korpsen aan deze ochtend zijn; Jeugdfanfare St. Willibrordus uit Lierop, Jeugdfanfare Monte Corona uit het Limburgse Kronenberg, Jeugdharmonie Somerens Lust uit Someren en Jeugdharmonie Hamont-Schoot.
Het middagprogramma start om 13h30 en de volgende korpsen zullen daaraan deelnemen; Jeugdfanfare van Koninklijke Fanfare Philharmonie uit Leende, Jeugdharmonie Juliana uit Someren-Eind, Jeugdfanfare St. Nicasius uit Heeze en Jeugdfanfare ‘De Heerlijkheid’ uit Sterksel.
Om de verenigingen ook onderling te verbinden en om de muzikaliteit tot grote hoogte te laten stijgen, zullen in beide dagdelen ook gezamenlijke nummers gespeeld worden door alle deelnemende muzikanten. Ook zullen leerlingen van basisschool De Talententoren uit Sterksel een optreden verzorgen onder leiding van muziekschool RICK uit Weert.

Sfeer foto Jeugdslagwerk @SterkselCity_1Ook de Jeugdslagwerkdag op 22 maart zal bestaan uit twee dagdelen. Het ochtendprogramma start om 9h30 en de deelnemende korpsen aan deze ochtend zijn Jeugdslagwerk St. Jozef uit Someren-Heide, Jeugdslagwerk St. Nicasius uit Heeze en zowel het A-korps als het B-korps van Jeugdslagwerk EMM uit Budel.
Het middagprogramma start om 13h30 en de volgende korpsen zullen daaraan deelnemen;
Jeugdslagwerk Juliana uit Someren-Eind, Jeugdslagwerk St. Willibrordus uit Lierop, Jeugdslagwerk Somerens Lust uit Someren, Jeugdslagwerk Philharmonie uit Leende en Jeugdslagwerk ‘De Heerlijkheid’ uit Sterksel.
Net als op de Jeugdmuziekdag, zal ook tijdens de Jeugdslagwerkdag beide dagdelen begonnen en afgesloten worden met een gezamenlijke uitvoering van alle deelnemende muzikanten. Dit gezamenlijke optreden van vele jeugdige muzikanten zal voor hen een fantastische ervaring zijn en voor het publiek een geweldig spektakelstuk.

De afgelopen weken is er al hard gewerkt om er een fantastische middag van te maken en de muzikale jeugd uit Sterksel heeft hier zelf aan meegeholpen door gezamenlijk het decor te bouwen!! Een superleuke, afwisselende manier om de jeugd te betrekken in de voorbereidingen op deze dag.
De Jeugdmuziekdagen @SterkselCity is een mooie gelegenheid voor alle papa’s en mama’s, opa’s en oma’s en ooms en tantes om zijn of haar talent aan te komen moedigen. Uiteraard is iedereen van harte welkom om te komen kijken en luisteren naar deze muzikale talentjes. Deze dag vind plaats in Dorpshuis Valentijn, Valentijn 3 in Sterksel en de entree is de hele dag gratis! Meer informatie is ook terug te vinden op www.sterkselcity.nl/jeugd

Sfeer foto Jeugdslagwerk @SterkselCity_2

Sfeer foto Jeugdmuziekdag @SterkselCity_2

Posted in Uncategorized.