Brabantse Dorpen Derby

PNB_LOGO_BDD_2015_RGB_HR_digitaal@SterkselCity finalist Brabantse Dorpen Derby

Het project @SterkselCity is uitgekozen tot Finalist van de Brabantse DorpenDerby. Dit is een leefbaarheidswedstrijd georganiseerd door de Province Noord-Brabant. Bijna de helft van alle Brabanders woont in een dorp of kern met minder dan 15.000 inwoners. De Provincie vindt een goede leefbaarheid in deze dorpen, kernen en buitengebieden erg belangrijk. Aandacht voor de leefbaarheid is daarom het centrale thema van de Dorpen Derby. Dit jaar staat de Dorpen Derby in het teken van cultuur. Cultuur gaat – net als de Derby – over passie, emotie en samen beleven. In totaal waren er maar liefst 92 aanmeldingen en zijn 9 finalisten verkozen, waaronder @SterkselCity.

 

Het project Onder het motto ‘Muziek Verbindt’ wil de Muziekvereniging mensen laten genieten van muziek, de inwoners bewust maken van de diversiteit aan muziekcultuur die Sterksel bezit, een boost geven aan het verenigingsleven in het dorp en Sterkselnaren trots laten zijn op hun kleine kerkdorp. Samen met diverse organisaties en de vele verenigingen uit het dorp organiseert de muziekvereniging gedurende het jubileumjaar diverse activiteiten onder de naam @SterkselCity. Muziek staat centraal, maar de insteek is elke keer anders.

Promotiefilmje van project @SterkselCity

Waarom @SterkselCity finalist is …

De problemen in Sterksel rondom continuïteit van het verenigingsleven zijn niet uniek. Vaak zie je echter dat iedere vereniging probeert op haar eigen manier zichzelf staande te houden. Sterk van dit project is dat ze vanwege tegenvallende belangstelling allerlei partijen erbij zijn gaan betrekken om het anders te gaan doen. Dat de muziekvereniging zelf het initiatief genomen heeft om aan de slag te gaan maakt het project sterk. Door juist in samenwerking met elkaar een programma op te zetten voor alle doelgroepen in het dorp en met uiteenlopende activiteiten, zorgt ervoor dat er gedurende het jaar een proces van verbroedering op gang komt. Daardoor wordt iedereen, van jong tot oud, betrokken bij de activiteiten van @SterkselCity. Het is een goede basis, die de breedte in gaat.

Het spreekt de jury ook erg aan dat Sterksel zich specifiek richt op muzikale activiteiten en de harmonie met een brede aanpak wil versterken. Fanfare is de basis onder de muziekcultuur in een dorp, muziekscholen worden wegbezuinigd en dit is een mooi voorbeeld hoe de muziek weer een centrale plek kan krijgen in het dorp; Muziek Verbindt. Ook positief is dat ze met het project de nieuwe wijk helpen om (Providentia) beter te integreren.

Bovendien is de actieve betrokkenheid en inzet van jongeren in de organisatie een mooi voorbeeld voor andere dorpen.

 

Meggy Althuizen coach SterkselCity in Dorpen Derby

Aftrap DorpenDerby@SterkselCity 20150530_103 Foto Erik van der BurgtCoördinator marketing & communicatie bij het B*THERE Festival, maar ook zangeres en voice-over. Een creatieveling, een mensen-mens, communicator en betrouwbare side-kick Dat is Meggy Althuizen, de coach van Sterksel in de Brabantse Dorpen Derby. “Keiblij zijn we met Meggy. Iemand die zo muzikaal is en ook nog een ster in organiseren, daar hebben we echt wat aan. Maar we gaan vooral ook samen muziek maken”, zo liet het team van @SterkselCity weten.  Ook Meggy is zeer tevreden met de match, laat ze weten: “Ik ben echt blij man! Ik word hier met open armen ontvangen. Er is heel veel enthousiasme, en we zijn heel nieuwsgierig naar elkaar. Dit gaat helemaal goed komen!”, vertelt ze enthousiast. Namens de Provincie Noord-Brabant is Meggy uitgenodigd om als coach te helpen het project @SterkselCity naar een hoger niveau te brengen door een voortzetting te garanderen van een enthousiaste en actieve samenwerking met andere verenigingen ná dit jubileumjaar, waarbij er een balans is tussen jong en oud. Wij kunnen bij haar terecht voor raad, tips, motivatie en natuurlijk hun grote netwerk. Meer over Meggy kun je teruglezen op: www.eneenbeetjevanmeggy.nl

 

Ook jouw hulp is nodig!

PNB0490_dorpsborden_900x300_SterkselDe Dorpen Derby wordt ook gevolgd door Omroep Brabant en is vanaf 19 september ook wekelijks te zien op televisie. Hiervoor komen zij ook enkele malen filmen in Sterksel. Een prachtige gelegenheid om reclame te maken voor het prachtige dorp, Sterksel. Op 12 december wordt in een live TV-uitzending de beste 3 projecten bekend gemaakt. Deze 3 winnaars worden onder meer bepaald door het aantal stemmen wat ieder dorp verzameld.
Daar heeft SterkselCity uw hulp bij nodig! Je kunt tot 6 december stemmen op SterkselCity als finalist van de DorpenDerby. Via de website van de DorpenDerby, www.brabant.nl/sterksel  kun je per e-mailadres één keer stemmen. Pas op! Je krijgt een mail in je inbox en via deze mail moet je je stem nog bevestigen. Wel even doen dus! Naast het stemmen per e-mailadres kun je ook op de Facebook van de DorpenDerby, www.facebook.com/BrabantseDorpenDerby  stemmen op SterkselCity.