En SterkselCity leeft nog lang …

Logo @SterkselCity ORIGINEEL zonder datumEr was eens een klein, heel klein dorpje, Sterksel. Een dorpje gelegen, niet zoals velen denken bij Eersel, maar onder de rook van Eindhoven. Een klein dorpje wat groots wilde worden! Niet het dorpje onder Eindhoven, maar Eindhoven, weet je wel? Daar boven Sterksel! SterkselCity werd geboren. Al snel bleek dat SterkselCity niet alleen voor de muziekvereniging was gekomen. 150 jubileumjaren, dat moest met het hele dorp gevierd worden. SterkselCity wilde de dorpelingen en verenigingen verbinden; ‘Muziek verbindt’. Het jubileumjaar was nog amper begonnen of SterkselCity kreeg al een cadeautje. Ze werd finalist van de Brabantse Dorpen Derby. Nog meer reden tot feest! Een mooi jubileumjaar volgde, maar nu is de vraag, hoe loopt dit sprookje af?

SterkselCity leeft namelijk nog lang … Bij deze alle activiteiten voor de komende maanden op een rij.

29 september – Inspiratieavond met alle Sterkselse verenigingen & instanties
We hebben gemerkt dat SterkselCity veel enthousiasme en energie heeft losgemaakt in Sterksel. Zo zijn veel samenwerkingen ontstaan en versterkt  met andere verenigingen en instanties. Gaandeweg is de gedachte ontstaan dat het erg jammer zou zijn als die samenwerking zomaar zou eindigen, of zou verslappen. Daarom is door het team SterkselCity het initiatief opgestart “Verbinden-Maakt-Sterker@SterkselCity”. Hiermee beogen wij een samenwerking tussen verenigingen/instanties, waarbij kennis wordt gedeeld bij ontwikkelingen, activiteiten en faciliteiten, met als doel de continuïteit van het Sterkselse verenigingsleven te versterken. Inmiddels zijn al 25 verenigingen/instanties op de persoonlijke uitnodiging ingegaan en zullen vertegenwoordigers hiervan aanwezig zijn op deze besloten inspiratieavond!!

17 oktober –Uitzending Omroep Brabant
Aflevering Brabantse Dorpen Derby met onder meer Sterksel waarbij de opnames van Bruisen@SterkselCity van afgelopen 12 juli worden uitzonden.

7 november – Uitzending Omroep Brabant
Aflevering Brabantse Dorpen Derby met onder meer Sterksel waarbij de opnames worden uitzonden die gemaakt zijn tijdens een filmochtend op basisschool De Talententoren op 14 oktober.

14 november – Theater@SterkselCity
Theater@SterkselCity zal plaatsvinden in ’t Scureke op Kempenhaeghe. Naast de muzikale invulling van fanfare en slagwerk, zullen er ook verschillende zangers & zangeressen deelnemen, gaan we werken met beelden, videoclips, presentatie en ook Omroep Brabant komt filmen. Kortom een gegarandeerd spektakel!! Om tegemoet te komen in de kosten (denk onder meer aan professionele beeld & geluidsinstallatie), zullen we een vanaf 1 oktober een kaartverkoop starten waarbij kaarten slechts 7,50 euro kosten. Ook kunnen kaarten vanaf heden al worden gereserveerd via info@SterkselCity.nl

28 november – Uitzending Omroep Brabant
Aflevering Brabantse Dorpen Derby met onder meer Sterksel waarbij opnames worden uitgezonden welke gemaakt zijn bij Theater@SterkselCity op 14 november.

12 december – Live Finale Dorpen Derby op groot scherm in Dorpshuis Valentijn
De laatste TV-uitzending op Omroep Brabant zal een live uitzending zijn waarbij tijdens de uitzending de top 3 wordt bekendgemaakt. Tijdens deze uitzending kan vervolgens ook met SMS gestemd worden op de top 3 om de uiteindelijke winnaar te kiezen. In Dorpshuis Valentijn zal deze uitzending op een groot scherm te volgen zijn. Jij komt SterkselCity daar toch ook aanmoedigen!!

20 december – Kerstmarkt@SterkselCity
Het SterkselCity-jaar 2015 wordt afgesloten met de inmiddels traditionele kerstmarkt op zondagmiddag 20 december in Dorpshuis Valentijn. Lekker snuffelen langs alle kraampjes om de laatste kerstinkopen te doen in een gezellige, muzikale atmosfeer!! Wil jij met je kraampje aanwezig zijn, vraag dan meer informatie op via info@SterkselCity.nl

Of sprookje SterkselCity naast lang ook gelukkig gaat aflopen, weten we nog niet …..

Daar heeft SterkselCity uw hulp bij nodig! Je kunt tot 6 december stemmen op SterkselCity als finalist van de Dorpen Derby. Via de website van de Dorpen Derby, www.brabant.nl/sterksel  kun je per e-mailadres één keer stemmen. Pas op! Je krijgt een mail in je inbox en via deze mail moet je je stem nog bevestigen. Wel even doen dus! Naast het stemmen per e-mailadres kun je ook op de Facebook van de Dorpen Derby, www.facebook.com/BrabantseDorpenDerby  stemmen op SterkselCity.

Help het sprookje SterkselCity aan een ‘nog lang en gelukkig’ en zorg er zo voor dat muziek nog meer mensen, verenigingen en dorpen kan verbinden!

 

Posted in Uncategorized.