Finalist BrabantseDorpenDerby@SterkselCity

DorpenDerby@SterkselCityHet project @SterkselCity is uitgekozen tot Finalist van de Brabantse DorpenDerby. Dit is een wedstrijd georganiseerd door de Province Noord-Brabant. Bijna de helft van alle Brabanders woont in een dorp of kern met minder dan 15.000 inwoners. Zij vinden een goede leefbaarheid in deze dorpen, kernen en buitengebieden erg belangrijk. Aandacht voor de leefbaarheid is daarom het centrale thema van de Dorpen Derby. it jaar staat de Dorpen Derby in het teken van cultuur. Cultuur gaat – net als de Derby – over passie, emotie en samen beleven. In totaal waren er maar liefst 92 aanmeldingen en zijn 9 finalisten verkozen, waaronder @SterkselCity.

Wat is @SterkselCity
Onder het motto – Muziek Verbindt – heeft Muziekvereniging De Heerlijkheid uit Sterksel het initiatief genomen om bewustwording te creëren van de prachtige diversiteit aan Sterkselse muziekcultuur, een boost te geven aan het verenigingsleven in Sterksel en om Sterkselnaren meer trots te laten zijn op hun kleine kerkdorp. Onder de naam SterkselCity organiseren wij diverse projecten waarbij we verenigingen en Sterkselnaren verbinden en nieuwsgierigheid van vele (ook buiten Sterksel) zullen opwekken. Bij iedere activiteit@SterkselCity staat muziek centraal, maar is de muzikale insteek anders.

  • Jeugdmuziekdagen@SterkselCity: 2 muziekdagen waarbij de allerkleinste muziektalentjes een podium krijgen. Op 15 maart jeugdmuziekdag voor jeugdfanfares/-harmonieën waarbij 8 orkesten optreden en en 22 maart voor jeugdslagwerk waarbij 8 orkesten optreden. Ook zullen basisschoolleerlingen onder leiding van muziekschool RICK een uitvoering geven.
  • Maestro@SterkselCity: Uitvoering op 26 april van Sterksels Orkest (samenwerking van alle muzikale orkesten uit het dorp) welke gedirigeerd worden door bekende Sterkselnaren. Zij strijden voor de titel Maestro@SterkselCity 2015!
  • 11 & 12 juli @SterkselCity: tweedaags festijn met een zaterdagavond georganiseerd door de jongeren van de Muziekvereniging met een muzikaal optreden van een regionale band, die bekend staan vanwege de diversiteit van instrumenten welke zij gebruiken. Op zondag een festijn welke start met Heilige Mis, muzikaal opgeluisterd met klassieke kerkmuziek door brassband ItterBrass. Aansluitend een bruisende dag met o.m. een parade van 10 fanfares, harmonieën & gildes uit de regio. Een expositie van fanfare/gilde kostuums, muzikale workshops en oude ambachten om zodoende de culturele traditie hoogtij te laten vieren.
  • Theater@SterkselCity: op 15 november een theater-show uitgevoerd door de fanfare en slagwerkgroep met grote diversiteit van muzikale heerlijkheden, inclusief zang, beeld en dans.

Naast deze activiteiten organiseren we ook andere activiteiten zoals Dorpsgezicht@SterkselCity waarbij tijdens de Nldoet dag de dorpskern is opgeknapt. En de SterkselCityRun, een hardloopwedstrijd door de kern van Sterksel.
Hoe gaat de wedstrijd verder …
Op zaterdag 30 mei klinkt het startschot voor de finaleronde. De 9 finalisten presenteren zich aan elkaar en aan de jury. Tijdens deze feestelijke bijeenkomst worden de cheques van € 10.000 uitgereikt. Vanaf de kick off barst de eindstrijd los en werken de finalisten hard aan hun project. Hierbij worden ze gevolgd door Omroep Brabant.

Vanaf zaterdag 19 september kan iedereen wekelijks op tv genieten van de strijd om het meest inspirerende project. Dan wordt ook de stembus op internet geopend. Hoe meer stemmen, hoe meer kans op de hoofdprijs! Wie heeft het leukste, beste of origineelste project om de leefbaarheid in het dorp te verbeteren? De uitslag van de publiekstemmen op internet en de deskundige jury bepalen samen de top 3. Dit wordt tijdens de live tv-finale op zaterdag 12 december bekend gemaakt.

En de winnaar is…
Tijdens de spannende slotshow op Omroep Brabant wordt de winnaar van de Brabantse Dorpen Derby 2015 bekend gemaakt. Tijdens de uitzending stemmen kijkers op de top 3 en kiezen ze de winnaar van de Brabantse Dorpen Derby 2015! Wie krijgt maar liefst € 25.000 om echt een verschil te maken in de leefbaarheid in zijn dorp?

Meer informatie is terug te lezen op: https://www.brabant.nl/subsites/dorpen-derby.aspx

Posted in Uncategorized.