Jubileummis

Zondag 12 juli zal de jubileummis muzikaal opgeluisterd worden door zangeres Veerle Henkens, pianist Frits Mennen en het koperkwintet Itter Brass. Het belooft een mooie mis te worden, met veel afwisseling in zowel klassieke als lichte muziek, alsmede zang en blaasmuziek. Beslist een aanrader!

VeerleHenkensVeerle Henkens

Na het diploma Muziekpedagogie in 1994 behaalde ze in 1999 haar einddiploma Zang aan het Lemmensinstituut te Leuven. Op dit moment is ze op vele manieren met zingen bezig. Dit gaat van het opluisteren van religieuze diensten tot solo-optredens bij promsconcerten en klassieke concerten. Ze is dan ook vertrouwd met zowel het lichtere genre als de klassieke muziek. Gemengd koor Da Capo uit Stramproy staat onder haar muzikale leiding. In 2013 was dit koor te gast in Sterksel bij de Diminiproms en Veerle maakte toen indruk met een solistisch zangoptreden.

 

Itter Brass

Itter Brass is een koperkwintet, opgericht in 1999.
Sindsdien speelt het kwintet in dezelfde samenstelling en bouwde in de loop der jaren een breed repertoire op, met onder meer klassieke muziek, kerkmuziek, popmuziek en jazz. Het kwintet bestaat uit: Stefan Höppner (trompet), Ronald Schroijen (trompet, bugel), Jack Munnecom (hoorn), Hans Wouters (trombone, euphonium) en Rob Geurts (bastuba). Itter Brass verzorgt regelmatig concertoptredens en zorgt voor muzikale opluistering van kerkdiensten, feestavonden, jubilea, kerstvieringen en bedrijfsfeesten. Enkele bijzondere optredens waren:
Kerstnachtmis in Banneux, Belgie (2001), opname filmmuziek “Zegen het geduld” (2003), Wereldjongerendagen (2005), Taize-muziek in Kathedraal Roermond (2007), Concerten in de Paterskerk Weert (2008 en 2009), Orgelconcert te Neeritter (2009), Abdijconcertino Thorn (2010 en 2015), Pentagram concert (2011), Eynder Winter Festijn (2011 en 2012) en Neeritter Proms (2015). Klik hier voor meer informatie over Itter Brass

Frits Mennen is erg blij dat Itter Brass heeft toegezegd om te spelen in Sterksel. Drie muzikanten uit dit kwintet spelen bij harmonie St. Lucia Neeritter, waar de roots liggen en de twee andere leden komen uit Ittervoort, waar zij muziekles hadden van hem en waar zij, onder leiding van hem, speelden in  de jeugdfanfare.

Itter Brass