Meggy Althuizen coach Sterksel in Dorpen Derby

Sterksel en Meggy Althuizen

Team SterkselCity tijdens de Kick-Off met coach Meggy Althuizen in het midden – Foto Erik van der Burgt

Oisterwijk, 30 mei 2015 – Coördinator marketing & communicatie bij het B*THERE Festival, maar ook zangeres en voice-over. Een creatieveling, een mensen-mens, communicator en betrouwbare side-kick Dat is Meggy Althuizen, de coach van Sterksel in de Brabantse Dorpen Derby. “Keiblij zijn we met Meggy. Iemand die zo muzikaal is en ook nog een ster in organiseren, daar hebben we echt wat aan. Maar we gaan vooral ook samen muziek maken”, zo liet het team van @SterkselCity weten.  Ook Meggy is zeer tevreden met de match, laat ze weten: “Ik ben echt blij man! Ik word hier met open armen ontvangen. Er is heel veel enthousiasme, en we zijn heel nieuwsgierig naar elkaar. Dit gaat helemaal goed komen!”, vertelt ze enthousiast. 

Muziekvereniging ‘De Heerlijkheid’ viert in 2015 haar jubileum; 70 jaar fanfare, 60 jaar drumband en 20 jaar jeugdfanfare. Samen 150 jubileumjaren. Onder het motto ‘Muziek Verbindt’ wil de Muziekvereniging mensen laten genieten van muziek, de inwoners bewust maken van de diversiteit aan muziekcultuur die Sterksel bezit, een boost geven aan het verenigingsleven in het dorp en Sterkselnaren trots laten zijn op hun kleine kerkdorp. Samen met diverse organisaties en de vele verenigingen uit het dorp organiseert de muziekvereniging gedurende het jubileumjaar diverse activiteiten onder de naam @SterkselCity. Muziek staat centraal, maar de insteek is elke keer anders.

Kick-Off
Dat Althuizen de coach van Sterksel wordt, werd  zaterdag door de provincie bekend gemaakt in een spetterende kick-off van de Brabantse leefbaarheidswedstrijd in het KVL-complex in Oisterwijk.  De negen Brabantse coaches zijn, naast Meggy, Simone Kramer (Ravenstein), Heleen Moors (Nispen), Rocco Verdult (Heeze), Joost Heijthuijsen (Den Hout), Gerard Korthout (Gilze), Bijke Aarts (Heeswijk-Dinther), René Bastiaanse (St. Agatha) en Cor van de Griendt (Stevensbeek).

Netwerk
De komende maanden, tot de finale op 12 december 2015,  kunnen de negen finalisten bij hun coach terecht voor raad, tips, motivatie en natuurlijk schakelen zij ook hun grote netwerk in voor de projecten in de Dorpen Derby, zo hebben ze hun teams toegezegd.  Vanaf half september worden de inspanningen van de teams getoond in een reeks programma’s op Omroep Brabant.

Enthousiasme
Alle coaches zijn blij met het project waar ze op basis van hun expertise aan zijn gekoppeld. “Wat ze inbrengen, is een hoop enthousiasme, en genoeg kennis om de projecten een stapje verder te brengen”, stelde Henri Swinkels, gedeputeerde Leefbaarheid en Cultuur van de provincie Noord-Brabant en voorzitter van de jury.

Meer over de Brabantse Dorpen Derby,  de negen finalisten en hun coaches, is te lezen op www.brabant.nl/dorpenderby.

Posted in Uncategorized.