Oude ambachten & braderie

Op 12 juli gaat het vanaf 12.00 uur écht bruisen rond het kerkplein. Zo zal de braderie starten, zijn er verschillende oude ambachten te bewonderen en is er een heus kinderplein. Wij zijn verheugd dat er zoveel oude ambachten bij elkaar te zien zijn tijdens deze middag in SterkselCity. Om alvast een eerste impressie te krijgen bij deze een overzicht van de ambachten welke tot op heden hebben toegezegd; glasblazen, hoedemaken, pottenbakken, pit fire, klompen maken, paling roken, papier scheppen, bestek sieraden, karakter poppen, rok haken, tin gieten, koper slager, boeren schilderen, hindelopen schilderen, patschwork, keramiek, boekbinden, stro vlechten, beeldhouwen, goas stokken, gereedschap, mosterd maken, beunen breijen en enkele optreden van de Lichtaardse Vlegel Dorsers. Daarnaast zijn er ook diverse oude tractoren, stationaire motoren, oude auto`s en een oude truck te zien. De Vrouwen van Nu richten een huiskamer in zoals vroeger en schenken daar een kopje koffie. Kortom een mooi overzicht van de vele oude ambachten die Nederland rijk is, zullen te zien zijn in het kleine Sterksel!

Op het kinderplein zal naast een springkussen ook verschillende speeltoestellen staan en een heuse schommel. Verder zorgt ponyclub de Pikeurtjes dat kinderen ook kunnen paardrijden. Daarnaast kunnen de kinderen meedoen aan onder andere een kleurplatenwedstrijd en kunnen ze geschminkt worden. Uiteraard is er ook iets te eten te verkrijgen!

Naast de oude ambachten en het kinderplein is er ook een grote diversiteit aan marktkramen op de braderie. Onder meer zijn er diverse producten voor de lekkere maag, maar ook sieraden, kleding, kado-artikelen, machines en tuinartikelen. Dus deze middag zijn er vele kramen en stands te bewonderen in de straten van SterkselCity, wat zal zorgen dat heel SterkselCity gaat BRUISEN!!

25 en 26 juni (60) 25 en 26 juni (62)